Petrović zadovoljan oživljavanjem tekstilne proizvodnje – obećao pomoć Grada /FOTO/

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je sa  zamjenikom Mirkom Ćurićem posjetio novootvorene proizvodne pogone srbijanske kompanije, u halama poslovnog centra “Tini” gdje se šiju ženski kaputi za tržište Francuske.

Nakon što je prije dva mjeseca predstavnik firme iz Aranđelovca, bivši rukometaš Nebojša Preković zakupio ovaj prostor pokrenuta je proizvodnja “teške” ženske konfekcije, a već je zaposleno 78 radnika.

Petrović je nakon obilaska pogona izrazio zadovoljstvo što je Preković oživio proizvodni pogon u gradu i što je u kratkom vremenskom periodu pokrenuo proizvodnju.

Petrović je naglasio da Grad Trebinje treba da vrati ovaj napušteni objekat u funkcionalno stanje, napominjući da je dosta instalacija bilo van funcije.

„Mi smo uložili minimalna sredstava za početak, ali smo u budžetu Grada Trebnja planirali oko 500 000 KM u oživljavanje klimatizacionog sistema, koji nikada nije profunkcionisao, kako bi se proizvodnja mogla obavljati u dvije ili tri smjene, po potrebi”, istakao je Petrović.

Grad Trebinje finansiraće i probni rad radnica koje dolaze sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u trajanju od tri mjeseca.

Preković je zahvalio Gradu Trebinju na podršci koja mu je pružena prilikom pokretanja proizvodne.

“Ja nisam očekivao da ću na ovim prostorima uspjeti ovako brzo i jednostavno da započenem posao”, rekao je Preković i dodao da mu je Gradska uprava ponudila svu logistiku i pružila mu podršku, te pomogla da se kroz skraćen postupak Firma otvori u roku od mjesec dana.

Preković planira da do kraja mjeseca ukupno bude zaposleno 100 radnika, kao i da u Trebinju  otvori butik sa proizvodima koji se rade u novootvorenom pogonu.

Rejting.info