PETROVIĆ: Vukanović nastavio da napada ono što je svakom Srbinu najsvetije- prodao se za ” šaku” srebrnjaka

Generalni sekretar SNSD-a i predsjednik trebinjskog odbora stranke Luka Petrović istakoa je da je Nebojša Vukanović, podstaknut sarajevskom čaršijom i zapadnim mentorima, nastavio da napada ono što je svakom Srbinu najsvetije – pravoslavnu vjeru i crkvene velikodostojnike.

“Кakav čovjek treba da bude da sebe naziva pravoslavcem i Srbinom, a da pritom vrijeđa, napada i omalovažava crkvene velikodostojnike, među kojima i srpskog patrijarha Porfirija, mitropolite, vladike i sveštenstvo. Кroz istoriju su za naš narod najopasniji bili oni koji su za šaku srebrnjaka bili spremni da napadaju sve, pa i rođenu majku, brata i Crkvu”, ističe Petrović na svom fb profilu.

Takav je, dodaje,  Vukanović, koji je, podstaknut sarajevskom čaršijom i zapadnim mentorima, nastavio da napada ono što je svakom Srbinu najsvetije – pravoslavnu vjeru i crkvene velikodostojnike.

“Taj čovjek nema ni obraza, ni časti ni morala, on isključivo i samo gleda svoj interes. Pritom, za šaku “šoldi” spreman je da bude veći Juda od samog Jude. Na svu sreću, on je individua među Hercegovcima, čija je demagogija odavno pročitana. On više nema nikoga, pa se sada obračunava sa Crkvom, jer su njegovi “prijatelji’ odlučili da počnu da udaraju po najčasnijem i najsvetijem dijelu srpskog bića”, kaže Petrović.

I zato, napominje Petrović,  za svoje nečasne rabote koristi najružnije metode – preko sarajevskih medija i to baš na dan kada to isto Sarajevo i njegovi mentori sa zapada pokušavaju na sve načine da se riješe političkog djelovanja Milorada Dodika. Bolji termin nisu mogli da izaberu.

“Ali, džaba Nebojša Vukanoviću, svima je jasno ko si i na šta si sve spreman. Izroda je uvijek bilo, ali se isto tako uvijek i znalo ko su — dovoljno da ih se pokoljenja stide!”, poručio je Petrović.