32.2 C
Trebinje
Četvrtak, 18 Jula, 2024
Naslovnica Trebinje Otvorena nova pijaca u trebinjskom naselju Tini

Otvorena nova pijaca u trebinjskom naselju Tini

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i šef kooperacije u Delegaciji Evropske Unije u BiH Stefano Elero danas su ozvaničili početak rada pijace u naselju Tini, vrijednosti 134.000 evra, koje su, u okviru projekta, “EU4AGRI”, finansirali Evropska unija i Grad Trebinje.

Pijaca 1.jpg (539 KB)

Šef kooperacije u Delegaciji Evropske Unije u BiH Stefano Elero je istakao da je u okviru projekta postavljeno 20 mobilnih prodajnih kućica, česma, kao i dva kontejnera i pristupne staze.

On je zahvalio gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i gradskoj administraciji za kontinuiranu podršku ovom projektu.

„Trebinje je prvi grad u kome je otvorena pijaca, od ukupno 12 lokalnih zajednica u BiH koji učestvuju u ovom projektu, a ukupna vrijednost cijelog projekta je 840.000 evra. Ovo je jedan od primarnih projekata EU u razvoju lokalnog tržišta poljoprivrednih proizvoda, zahvaljujući kolegama iz Razvojnog programa UN i Češke razvojne agencije, u okviru projekta ‘EU4AGRI'“, naveo je Elero.

Pijaca 4.jpg (453 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao je da je učešće grada Trebinja u ovom projektu oko 30 odsto, te izrazio nadu da će i građani dati podršku ovom projektu.

“Korisnici prodajnih kućica će koristiti objekte godinu dana besplatno i ukoliko registrovani poljoprivredni proizvođači budu saglasni da i nakon godinu dana bude besplatno, grad će to podržati, ako ne dogovorićemo subvencionisanu cijenu od grada”, istakao je Ćurić.

Dragana Prtilo, vlasnik i proizvođač poljoprivrednog gazdinsta i korisnik kućice zahvalila je Gradskoj upravi i EU za podršku, te istakla da je ispunila sve uslove javnog poziva za dodjelu prodajne kućice.

„Sada sve izgleda mnogo ljepše i urednije“, rekla je Prtilo.

„EU4AGRI“ je četvorogodišnji projekat, vrijedan 20.25 miliona evra, koji traje do 2024. godine, u cilju modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora i otvaranjea novih radnih mjesta, te održavanja postojećih, a sve u okviru oporavka od pandemije kovid 19.

U okviru ovog javnog poziva pored Trebinja podržan je razvoj i poboljšanje infrastrukture lokalnih pijaca u još 11 opština i gradova u BiH.

Pijaca 2.jpg (527 KB)

Radio Trebinje
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
messenger sharing button
whatsapp sharing button

Najnovije iz ove kategorije: