22.2 C
Trebinje
Subota, 20 Jula, 2024
Naslovnica Trebinje Medina fest okupio 50 medija iz regiona: Andrija Milošević oduševio prisutne

Medina fest okupio 50 medija iz regiona: Andrija Milošević oduševio prisutne

U trebinjskom Kulturnom centru večeras je počeo prvi Media fest, koji je okupio novinare i urednike iz 50 medijskih kuća iz regiona.

Media fest2.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da je ovo okupljanje i prilika da se pokaže medijskim radnicima šta sve Trebinje nudi, kako bi se bogata ponuda grada  predstavila i drugim sredinama.

“Veliko hvala svim medijima koji šalju objektivnu sliku iz našeg grada. Njih je najviše, a uvijek ima neko ko da sebi za pravo da kaže nešto što nije dobro, a pitanje je šta je doprinio da to bude bolje” istakao je Ćurić.

Nada Veletić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTRS je poručila da se u vremenu poplave društvenih mreža i influensera mediji moraju  boriti istinom i kvalitetnim sadržajima.

Nikola Marković, generalni direktor RTV Nikšić kaže da Media fest ima za cilj da ukaže na sve probleme sa kojima se u digitalnom dobu susreće medijska zajednica.

“Tehnologije se tako brzo mijenjaju da je to teško ispratiti, zato je važno da razgovaramo , kako bi u svim našim državama regiona unaprijedili rad i pokušali dati odgovore na pitanje o ulozi medija u digitalnom dobu”, naveo je on.

Direktor trebinjskog Kulturnog centra Miljan Vuković je rekao da je Media fest važan događaj za ovu ustanovu koja je skoro potpuno naslonjena na medije i od njih zavisi na koji način će  plasirati svoj rad. Prve noći Media festa glumac Andrija Milošević izveo je monodramu “Idem putem pa zagrlim drvo”.

Media fest1.jpg

Milošević će sutra biti i panelista jedne diskusije, a o “Medijima nekad i sad” sutra će govoriti i Ivan Ivanović, glumac i voditelj.

Radio Trebinje