12.2 C
Trebinje
Petak, 23 Februara, 2024
Naslovnica Trebinje Književni susreti u Kraljevu „U čast Jovanu Dučiću“

Književni susreti u Kraljevu „U čast Jovanu Dučiću“

 

Srn2023-11-29_1022816_0.jpg (435 KB)

Predstavnici Narodne biblioteke Trebinje učestvuju od danas u Kraljevu na dvodnevnim književnim susretima “Knezu srpskih pesnika – u čast Jovanu Dučiću”, povodom 80 godina od smrti Dučića, a u okviru kojih će nizom sadržaja biti predstavljen dio života ovog velikog pjesnika.

Direktor trebinjske biblioteke Milosava Supić Vuković rekla je da će predstavnici ove ustanove kulture održati predavanje o temi “Knjižni fond vizionara i kneza srpskih pjesnika, prozor u svjetsku kulturnu baštinu”, a pripremili su i izložbu iz lične biblioteke Jovana Dučića, kao i projekciju dokumentarnog Filma: “Legat Jovana Dučića – s knezom kroz Trebinje”.

“Mi ćemo kroz predavanje i izložbu da pokažemo da Jovan Dučić nije bio samo pjesnik i diplomata, već i rodoljub, da pokažemo šta sve posjedujemo – kroz legat, publikacije, posvete koje je Dučić dobijao od najeminentnijih književnika poput Branka Ćopića, Tina Ujevića, Alekse Šantića i drugih, kao i njegovih Hercegovaca”, rekla je Vukovićeva novinarima.

Ona je dodala da su to samo naznake i djelići života Jovana Dučića koji će biti predstavljeni građanima Kraljeva, a ujedno i prilika za prezentaciju Narodne biblioteke.

Narodna biblioteka Trebinje na ovim književnim susretima učestvuje na poziv Društva za srpski jezik i književnost Kraljevo.

/SRNA/