HIT VIDEO Novopečeni arhitekta Vukanović “postrojava” drveće i zgrade po Trebinju – na protesima okupio šest ljudi

“Drvo” tako bi se mogla nazvati nova politička tema na jugu. Posječeno je pet starih stabala. To je ekocid, podvrisnuo je najglasniji opozicionar, nije odgovaraju mu iz nadležnog odjeljenja i dodaju, da će posaditi na desetine novih. Saobraćajnica pored Policijske uprave je isprojektovana, opozicionarima nije po mjeri pa su poranili

– Jutros sam ustao prije šest da bih patrolirao, jutros su trebali nastaviti sječu parka, mi smo to zaustavili, što se može smatrati jednom pobjedom – izjavio je Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

– Ovaj grad ne može da podnese toliki stepen urbanizacije, obzirom na svoju infrastrukturu.  To je šteta, nesamjerljivih razmjera, koji se ne mogu sagledati – kaže Lazar Radan, Lista za pravdu i red.

A da li su sagledali moguća rješenja.

– Zar je taj put stvarno morao ići preko tih drveća, zar se nije moglo pomjeriti za jedan obični metar – kaže Radan.

Na pitanje novinara ATV gdje bi ga pomjerio, Radan kaže:

– Pa ja nisam vlast – odgovara Radan.

Ali evo borite se da budete vlast, lako je kritikovati dajte mi rješenje, rekao je novinar ATV-a.

– Nisam protiv gradnje, ali ima sasvim dovoljno rješenja da se napravi put, ne mora se tom ulicom povezati, kako ne može sa druge strane – dodaje Radan.

– Gospodine Nosoviću, tamo ima sasvim dovoljno širine puta da se naprave dvije trake i jedan trotoar, i bolje ostaviti drvo u trotoaru, nego da posječete park – kaže Vukanović.

Saobraćajni stručnjaci su uradili projekat i boljeg rješenja nema, odgovara Spasoje Radović.

Kaže, Trebinje se razvija pa se javljaju saobraćajni problemi koji se moraju rješavati.

– Apsolutno nismo za to da se smanjuje broj stabala, ali, u trenutku da bi neki problem u gradu riješili nova stabla ćemo posaditi, a ulicu ćemo završiti. Ovo je na zadovoljstvo svih građana Trebinja jer rješavamo dugogodišnje probleme koje nikad niko prije nije uzeo da rješava – poručuje Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Malo političar, malo novinar pa ekolog, a može i arhitektura. Vukanoviću se ne sviđaju ni nove zgrade u Trebinju.

– Vi mi nađite arhitektu koji će reći da na staru austrougarsku zgradu u centru grada ide zgrada, ide staklenac od osam spratova, ne može vam niko reći da to treba – ističe Vukanović.

A ko je vama rekao da ne treba, upitao je novinar ATV-a.

– Pa evo ja kaže da ne treba – kazao je Vukanović.

Na pitanje da li je arhitekta, odgovorio je sljedeće:

– Ja sam narodni poslanik – naveo je Vukanović.

Narodni poslanik je preko svog bloga prethodnih dana pozivao i na proteste. Pojavilo se šest ljudi. pa je ovo danas kažu bio samo “pres protest”. ATV