20.2 C
Trebinje
Srijeda, 12 Juna, 2024
Naslovnica Republika Srpska Skup „Granica postoji“ u Hercegovini: Pokazati jedinstvo naroda u odbrani institucija Republike...

Skup „Granica postoji“ u Hercegovini: Pokazati jedinstvo naroda u odbrani institucija Republike Srpske

ЉУБИЊЕ, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Скуп под мотом "Граница постоји" у знак подршке институцијама Републике Српске одржан је на међуентитетској граници на правцу Љубиње-Столац.

Skup pod motom “Granica postoji” u znak podrške institucijama Republike Srpske počeo je na međuentitetskoj granici na pravcu Ljubinje-Stolac.

Srn2023-10-27_1712287_2.jpg (321 KB)

Skupu prisustvuju ministri uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić, vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloš Lukić, generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, posalnici, predstavnici opštinskih odbora SNSD-a i koalicionih partija, kao i veliki broj građana iz Istočne Hercegovine

Cilj održavanja skupa “Granica postoji” je, kako su istakli organizatori, da se još jednom potvrdi i iskaže jedinstvo i solidarnost naroda u odbrani Republike Srpske i njenih institucija.

Vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloš Lukić izjavio je danas da su se okupili na skupu “Granica postoji” na entitetskoj granici između Ljubinja i Stoca s ciljem da nastave da brane volju naroda i institucije Srpske.

“Naš posao je da, kao i do sada, poštujemo odluke institucija Republike Srpske”, rekao je Lukić novinarima na skupu.

On je istakao da suđenje njemu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH predstavlja nastavak aktivnosti usmjerenih protiv Republike Srpske i njenih institucija.

“Njihovo je da se bave svojim nepravom i nepravdom, a naše je da branimo volju naroda,” istakao je Lukić.

On je dodao da će i u “Službenom glasniku” nastaviti da rade sve kao i do sada i da obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom.

Generalni skretar SNSD-a Luka Petrović kaže da Republika Srpska ima svoje granice, da je neupitna i da će postojati.

“Republika Srpska ima svoje granice koje želimo da pokažemo okupljajući se na skupovima `Granica postoji`. Srpska je neupitna i narod je i po kiši i po vjetru došao danas da pokaže da Srpska postoji i da će postojati”, rekao je Petrović.

Na magistralnom putnom pravcu Ljubinje – Stolac u Podvrsniku uprkos jakom pljusku okupilo se oko 1.800 građana.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je poruka svima da, ako žele nekome da sude bez razloga i da ga osude, onda neka sude “svima nama”.

On je dodao da oavj skup ne predstavlja bilo kakvu poruku građanima ni Stoca ni Ljubinja da se treba vraćati u devedesete godine prošlog vijeka.

Srn2023-10-27_1712287_0.jpg (356 KB)

 

/SRNA/