RTRS U GACKU – Gačani pokazali ljepote svoga kraja, da su vrijedni, pametni i obrazovani (VIDEO)

Turistički i poljoprivredni potencijali, bogata priroda, učeni ljudi i vrijedni domaćini, sportisti, pojedinci – samo je dio onoga što je Gacko predstavilo tokom jučerašnjeg emitovanja emisije Karavan, koja u proteklom periodu putuje Republikom Srpskom i predstavlja svaki njen kutak.

Okom kamere Radio Televizije Republike Srpske, koja na ovakav način putujući zemljom obilježava 30 godina svog postojanja, zavirili smo u domaćinstva vrijednih stočara, zabilježili i probali naš čuveni gatački sir i kajmak, ali i na licu mjesta napravili cicvaru kojom bi se mogli pohvaliti svugdje u svijetu. Nismo zanemarili ni proizvode od drveta, u prvom redu gusle napravljene rukom domaćina koji se godinama bave ovim drevnim zanatom, te suvenire i drugu radinost. U troipočasovnom programu, predstavili smo ljepote naših jezera, ali i planina Volujaka, Lebršnika, kao i planinskog prevoja Čemerno. I tako redom, sve do kulture i sporta, i na kraju uspjeha koja su naša udruženja, kolektivi i pojedinci ostvarili, svako u svom domenu.

Načelnik, dr Ognjen Milinković, predstavljajući ličnu kartu Gacka kazao je da je ovo sjajna prilika za promociju naše opštine. Podsjetio je na projekat koji je u pripremi, a koji je vezan za ličnost i velikana Savu Vladislavića, koji je potekao iz Gacka, iz sela Jasenik. Gacko šansu vidi u razvoju turizma, posebno seoskog, pa je ovu priliku iskoristio i pozvao sve koji žele da dođu i ulažu u izvrsne predjele u kojima leži veliki potencijal.

Zadovoljni su i realizatori jučerašnjeg Karavana, koji su u porti hrama Svete Trojice prepunom mališana uradili veliki posao. Kako su istakli, naišli su na gostoprimstvo i dobrodošlicu domaćina, pa je najljepša slika iz Gacka otišla putem malih ekrana širom Republike Srpske, ali i svijeta.

U programu je učestvovala pjevačica Zorana Pavić, gačanka porijeklom, koja je nakon emisije u 20 časova i 30 minuta u pratnji Old Hat Orchestra održala koncert.

Ako ste propustili jučerašnje druženje sa nama, pozivamo vas da cijelu emisiju iz Gacka pogledate klikomOVDJE.

Na kraju, sjajni kulturno sportski sadržaju su na programu u mjesecima pred nama, te vas pozivamo da Gacko svakako posjetite ovoga ljeta.

Gacko.rs