/VIDEO/Povratnici poručili: Sigurni smo u Gacku, neko pokušao poslati negativnu sliku

Neki su iz Gacka namjerno poslali lošu sliku i podigli bespotrebne tenzije, za ATV to kažu povratnici u ovu opštinu. Bračni par Memić u selo Bahori su se vratili prije 16 godina. Probleme nikada imali nisu.

“Ja nisam ugrožen, nikada kuću ne zaključam, ni auto. Od kada smo se vratili do danas, nama nikada niko nije rekao ružnu riječ. Ja sam od 1990. godine bio predsjednik kluba odbornika u SO i ako se neko borio za prava Bošnjaka u Gacku ja sam“, izjavio je Dževad Memić, selo Bahori, Gacko.

„Znate šta, ja ne bih ovo ostavila bez velike nevolje, meni je prekrasno ovdje. Ja nikakvih problema nemam. Ja idem u Gacko u nabavku, poštu, banku ma kakav Mostar, slobodnija sam milion puta nego u Mostaru. Gacko je moje ja sam se tu udala 1977. godine“, rekla je Zineta Memić, selo Bahori, Gacko.

Iste poruke se šalju i iz Fazlagića kule, najveće Mjesne zajednice u kojoj su Bošnjaci. Amir Sarić iz sela Stolac kaže tenzije nikome ne trebaju.

“Ovo što se desilo u Gračanici za moje shvatanje je jedan incident, jedna pijana ološ naletjela, pucala čovjeku u prozor. Ja sam 10-12 godina ovdje sa mojom suprugom, gdje sam god došao što se tiče opštine, policije, bolnice svugdje su mi bila vrata otvorena. I šta da kažem osim riječi hvale“, rekao je Amir Sarić, selo Stolac, Gacko.

A sve je počelo prošle sedmice kada je porodica Krvavac koja živi u Mostaru prijavila da je neko pucao na njihovu kuću.

Ova povratnička kuća nalazi se u gatačkom naselju Gračanica, nije izrađena i ovdje niko ne živi. Oštećenje na prozoru je vidljivo a u policiji nam kažu da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog djela.

Stanje bezbednosti nije ugroženo, jasno kažu Gačani. Pojedinci su pokušali stvoriti  neprijatnu situaciju koja najviše šteti upravo povratnicima, poručuju sagovornici ATV-a.