Nevesinjska olimpijada od 5. do 12. avgusta

Ovogodišnja 143. Nevesinjska olimpijada održaće se od 5. do 12. avgusta, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora. Sportisti iz zemlje i regiona imaće priliku da se takmiče u preko 40 sportskih, tradicionalnih i viteških disciplina.

Najuspješnije olimpijce osim medalja očekuju i novčane nagrade. Približno polovina ukupnog nagradnog fonda rezervisana je za pobjednike tri galoperske trke koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

Manifestaciju će pratiti niz kulturnih i turističkih sadržaja. Sajam poljoprivrednih proizvoda i ručnih radinosti ove godine imaće regionalni značaj pošto je uključen u projekat „Plodovi hercegovačkog krša“.

Olimpijada će početi 5. avgusta Atletskim mitingom „Aleksa Kovačević“, a centralni događaj sa tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan na Bratačkom lugu u nedjelju, 12. avgusta.

Kompletan program i druge pojedinosti vezane za ovogodišnju svetkovinu tradicije i viteštva biće utvrđeni na narednim sjednicama Organizacionog odbora Nevesinjske olimpijade.

Radio Nevesinje