Bježite ovce stižu vukovi!

BJEŽITE OVCE STIŽU VUКOVI!

Organizacije i pojedinci koji predstavljaju bezbedonosni rizik po BH su u maniru dušebrižnika nabrojani od strane Mektića, posle skupa ”intelektualaca raznih profila”na temu ”agresija na istinu o odbrani republike BiH zbog potrebe da se govori o anti bosanskim politikama, s tendencijom izjednačavanja branilaca i agresora” u režiji mlađeg Izetbegovića .

Pošto ću u sledećim redovima koristiti reči ”idioti i političari” želim da iznesem citat iz knjige ”Rhetorike techne”(prof S.Avramović) kako uvaženim intelektualnim gigantima, novinarskim gromadama ne bi palo na pamet da u zemlji apsurda grčku misao nazovu uvredom.

Citiram:” U grčkim polisima, minijaturnim gradovima državama, svaki građanin je imao ne samo pravo, nego i obavezu da učestvuje u opštim poslovima države, da bude ”politikos” – onaj ko se brine za polis, a ne ”idiotes” – onaj ko gleda samo svoj spostveni, privatni interes.”

Mnogim normalnim ljudima se postavlja pitanje zašto su udruženja i pojedinci koji imaju osećaj nacionalne pripadnosti, koji cijene žrtve koju su platili najhrabriji sinovi otadžbine postali pretnja za bilo čiju bezbednost, a pogotovo svoje države.  Mektić koji brinući se za svoj interes smatra da ima pravo da blebeće i vređa nacionalna osećanja svih Srba na kugli zemaljskoj i to podvede pod politiku ili u borbu protiv kriminala, je za svaku vrstu osude .

Oni koji smatraju da je Mektić predstavnik neke politike, odnosno da je političar moraju znati da je osnov takve vrste delanja briga o sveopštem interesu. Zajednički interes probosanske politike je nestanak Republike Srpske, a trebalo bi biti isključivo da političari državne zajednica BiH sprovodi djela i namjere vezane za interes Muslimana ili kasnije Bošnjaka, Hrvata i Srba, odnosno za interes dva entiteta BH Federacije i Republike Srpske. Sve preko toga je ozbiljan uvod u sukob neslućenih razmjera, tj. takvi ljudi nisu političari već pretnja za buduće naraštaje.

Svako djelovanje ima početak, sredinu i kraj, odnosno sve se radi sa nekim ciljem, a najbolji rezultati se postižu oprobanim metodama. SzP (inače izvorna skraćenica znači Sve za Pare) je 2014 godine obezbjedio političko bitisanje odlazeći pod skute kalifa Bakira i obavezao se da će biti idioti koje neće zanimati sveopšti interes nacionalnog korpusa koji predstavljaju. U ovoj fazi kalifatu je potreban jedan broj Srba, isključivo da podmire zajedničke organe, kako bi održavali privid o multietničkoj zajednici.

Posle predstave zna se gde Srbi idu u Sarajevu, naravno u Кazane! Naravno to ne znaju dezerteri, niti oni koji su plaćeni da ne znaju.

Mada nam prija postavljanje na pijadestal patriotizma, mi smo svjesni realnosti i ne zanosimo se Mektićevim opasno sračunatim budalaština. Nikome mi nismo ni bitni,a pogotvo opasni, već je problem što politički podržavamo opciju srpskog opstanka i Republiku Srpsku. Naravno i politiku, političara sa velikim P, predsjednika Milorada Dodika.

Pored toga djelujemo na sabornosti srpskog naroda i sabornost pravoslavih naroda, a to je opasno po novi svjetski poredak! Pojava ozbiljnog političara na tlu Srpske koji djeluje u sveopštem interesu, sa vidljivim rezultatima u infrastruktualnim objektima,takođe predstavlja problem.

Zato se Milorad Dodik treba spriječiti u svojoj nakani da isključivo poštuje izvorni međunarodni ugovor koji je pretočen u Ustav državne zajednice BH uz podršku najvećeg dijela stanovništva Srpske. Nama je jasno da mentori iz Britanije ne žele sebi dozvoliti još jedan sve narodni politički pokret Srba. Naravno nasuprot toga, sigurni smo da SNSD polako ali sigurno prelazi u pokret, a samim tim i u mogućnost očuvanja Republike Srpske i ujedno podiže nervozu srpskim neprijateljima.

Potrebno je kvalitetno analizirati i one koji žele da predstave svoju apolitičnost u ovim turbulentnim vremenima. Кao prvo neko ko je trebao biti korektivni faktor u političkim djelovanjima prema Srpskoj, se podobrano pogubio.

Jasno je davno bilo da strategija stvaranja pravne nesigurnosti je isključivo namjenjena Srbima, pa je nerazumljiva ljubav prvog čovjkea BORS-a sa Mektićem, a pod parolom ”da oni kao predstavnici boračke populacije se ne bave politikom”. Možda bi to i moglo proći da je istinito.

Međutim, odbrana Republike Srpske se ne može svrstati pod političke ciljeve jednih ili drugih. To je obaveza svih učesnika u društveno političkom životu, kao i svakog građanina po na osob. Svi koji predstavljaju Srbe u zajedničkim organima moraju da podnose račune Srpskoj, a ne da na duhu probosanske šićardžijske politike devalviraju pravo na postojanje Srba s lijeve strane Drine.

Sadašnji SDS, odnosno odrđen broj njegovih članova svojim djelovanjem postaju čedomorci-ubice Republike Srpske, koju su stvarali neki drugi ljudi, sa nekim drugim SDS-om.

Siguran sam bez obzira na pritiske, ucjene i enormno uložene novce da Republika Srpska ima svoju budućnost, jer je jedna generacija Srba odrasla uz nacionalni naboj koji joj je stvorio i državu, pa tako i pravo na jezik,kulturu,običaje,…život.

Ta mladost će sa sigirnošću dijeliti vrijednosti toga vremena, a ne vrijednosti koje kreiraju Izetbegović,Mektić i Govedarica. Zato je krajnje vrijeme da i oni koji su krenuli stranputicom krenu putem ”9.januara”, ka konačnoj slobodi sa pogledom na istok ka časnom krstu i Rusiji. Zato ovcama poručujemo da vode računa vukovi dolaze!

Za „Čast Otadžbine“
predsjednik IO, Branislav Okuka