Trebinje: Proslavljen Mitrovdan

Trebinjska Boračka organizacija obilježila je krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdan polaganjem cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja i parastosom poginulim borcima koji je služen u Crkvi Svetog cara Lazara u ovom gradu.

p
Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga rekao je novinarima da je Mitrovdan značajan datum za Hercegovinu, posebno za Nevesinje, gdje su 1992. i 1994. odigrane dvije velike mitrovdanske bitke i gdje je najveći udar neprijateljskih snaga – Hrvata i muslimana bio na pravcu Nevesinjske brigade.

“Čestitam svim borcima, članovima Boračke organizacije Republike Srpske krsnu slavu – Mitrovdan i želim im mnogo zdravlja. Nadam se da ćemo Mitrovdan slaviti u miru još dugo godina i da će to preuzeti naši nasljednici”, rekao je Bodiroga.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak rekao je da grad i gradska Boračka organizacija imaju isti cilj – da pomognu ostvarivanju prava demobilisanim borcima, članovima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Grad Trebinje realizuje više projekata podrške porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca koji su bez posla i uvjeren sam da će takve aktivnosti biti nastavljene”, rekao je Banjak.

Banjak je istakao značaj današnjeg datuma, rekavši da su pripadnici nevesinjske brigade, ali i uz podršku ostalih jedinica Hercegovačkog korpusa, zajedničkim naporima uspjeli da zaustave brojčano mnogoljudnijeg neprijatelja koji je uz to bio i izuzetno dobro naoružan.

“Uspjeli su da sačuvaju ne samo Nevesinje, nego i istočnu Hercegovinu u cjelini”, rekao je Banjak.

U okviru obilježavanje krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske u
Trebinju jutros je organizovan školski čas za srednjoškolce, dok su predstavnici gradske Boračke organizacije i Gradske uprave Trebinje obišli Spomen-sobu.

Slavski kolač slomljen je u prostorijama gradske Boračke organizacije. Srna