Progovorio konobar napadnut u Dubrovniku- evo šta kaže o komšijama

Konobar koji je napadnut u Gružu Nenad Asanović, o čemu je javio  Dubrovački dnevnik, javio se  redakciji ovog lista  objasnivši da mu jako smeta što se sad u medijima i među komentarima po društvenim mrežama provlači priča kako su Dubrovčani nacionalisti.

Ljudi su prema meni bili odlični, nemam nikakvih loših iskustava. Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavlja ih se nacionalistima. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna. – rekao je Nenad Asanović.

Govori kako iz Dubrovnika nosi samo lijepa iskustva.

Rijetko gdje sam naišao na tako dobar prijem kao u kao u Dubrovniku, stekao sam tu i jako lijepi poznanstava. Ono što se dogodilo smatram dijelom navijačke scene, a ne nacionalizma. – objasnio je on.

I moj gazda u restoranu u kojem sam radio me ispoštovao, njegova porodica me prihvatila kao svoga. Niko kod vas od,  tako reći normalnih radnika neće imati problema. Imao sam ih ja zbog tetovaže Delija. Ali, to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti. – ponovio je Asanović.

Dubrovački dnevnik je pitao Nenada Asanovića što se tačno dogodilo one večeri, ali on je odbio reći više detalja kazavši da se tu radi o „navijačkom kodeksu“. Naime, govori se i da je napadnut nožem, da su mu pomogli engleski turisti…

Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim Grad. Jesam Delija, navijam za Crvenu zvezdu i sve o onome više što je bilo te noći neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa kojega jako poštujem. – zaključio je Asanović.

Inače, Asanović nije želio da mu u medijima izađe fotografija, no Dubrovačkom dnevniku poslao je fotografiju svoje tetovaže na nozi.

Izvor: Dubrovački dnevnik