Sara Kolak ponovo najbolja, prva nagrada za kratki film o Nemanjićima – Milica Lovrić treća na festivalu etno pjevanja

Profesorica Jelena Mandrapa, razredni starješina III- 2 razreda trebinjske Gimnazije na adresu portala Rejting.info poslala je veoma dirljivu i radosnu vijest.

Mandrapa se sa učenicima nalazi na maturskoj ekskurziji tokom koje su  obaviješteni o vrijednim nagradama koje su dobile učenice Sara Kolak i Milica Lovrić.

Profesorica  je poznata da svaki uspjeh svojih učenika doživljava kao lični  pa nas nije  iznenadilo njeno pismo puno emocija i radosti.

Pismo prenosimo u cjelosti:

„Lijepa vijest stigla je Saru Kolak na maturskoj ekskurziji… Naime, ova vrlo darovita učenica je i ove godine, čak četvrti put zaredom, osvojila prvu nagradu na prestižnom regionalnom konkursu Svetosavskog zvona. Na temu “Kolijevka” Sara je napravila kratki film o Nemanjićima kao začetnicima svekolikog srpstva.

Vođena ljubavlju prema istoriji, književnosti i filmu, Sara je na divan, ali i spontan način prikazala šta kolijevka znači za nju i kao pojam i kao simbol!

Mnogo je razloga za radost i zadovoljstvo, a Verona, Venecija i Barselona sada će i po ovoj vijesti Sari ostati zauvijek memorisani!

Posebno ponosni na nju su drugari iz odjeljenja i generacije.

Kao razredni satrješina ponosna sam da u svome odjeljenju imam  ovakav talenat koji će se već od naredne godine usavršavati za budućeg novinara.

Veliki uspjeh postigla je i gimnazijalka  Milice Lovrić  koja je osvojila treću nagradu na festivalu etno pjevanja „Kolko snage Humska zemlja ima“.

Ova srednjoškolka u Trebinju je poznata po svom anđeoskom glasu i želimo joj mnogo uspjeha i vrijednih nagrada.

Rejting.info