Lana Perović ponovo zablistala, solističkim kocertom oduševila publiku

Lana Perović,  učenik  generacije Muzičke škole Trebinje, održala je  koncert u sali Muzičke školi koji je izazvao veliku pažnju publike.

Ovo je Lanin drugi solistički kocert koji je organizovala za  svoje sugrađane koji su ga ocijenili najvišom ocjenom, a aplauzi su govorili o uspješnosti ove talentovane djevojke.

„Кoncert je završen uspješno i drago mi je da sam publici imala priliku pokazati svoj maturski program koji spremam za prijemni ispit jer planiram upisati Muzičku akademiju u Novom Sadu. To je program koji je sadržao dijela iz epoha romantizma, klasicizma, baroka i kasnog romantizma. Dakle, dijela Bramsa, Betovena, Baha, Šopena, Кabaleskog i Debisija“, kaže mlada Trebinjka.

Ona kaže da program sprema godinu dana i da je ovo prilika da „razbije“ tremu a i da publika opet vidi koliko se učenici Muzičke škole ozbiljno pripremaju.

Lana ističe da su za nju  četiri prethodne godine  bile sticanje velikog iskustva, napominjući da je  posljednju godinu radila je sa profesorom  Jelenom Ratković koja joj je prenijela veliko znanje.

Maturski koncert trajao je 45 minuta, a gost je bila Anja Riđešić na klaviru.

Lana planira da upiše Muzičku akademiju u Novom Sadu.

Dobitnik je  mnogih nagrada na raznim takmičenjima tokom srednjoškolskog školovanja.

Rejting.info