24 C
Trebinje
Srijeda, 8 Jula, 2020
Naslovnica Trebinje 400 radnika podnijelo zahtjev za otpremninu u ERS

400 radnika podnijelo zahtjev za otpremninu u ERS

U ovoj godini neće biti poskupljenja struje za domaćinstva u Republici Srpskoj, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke.

“Jedan od zaključaka sa Komiteta jeste da neće biti poskupljenja struje u ovoj godini”, rekao je Dodik i dodao: “Priprema se da jedan broj ljudi uzme otpremnine, a do sada se prijavljeno preko 400 radnika za stimulatuvnu otpremninu i više neće moći da se zaposle u Elektroprivredu”.

Na sjednici Izvršnog komiteta razmatrani su i dalji koraci u zajedničkim institucijama BiH nakon odluke Ustavnog suda o članu 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske.

Dodik je rekao da se ovom odlukom Ustavnog suda krši Ustav Bosne i Hercegovine.

Sjednici Izvršnog komiteta prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te brojni članovi Izvršnog komiteta među kojima su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Luka Petrović, Slavko Mitrović, Denis Šulić i Nada Tešanović.

Među prisutnima su bili i ostali predstavnici rukovodstva SNSD-a Zoran Tegeltija, Snježana Novaković Bursać, Siniša Karan, Staša Košarac i Igor Žunić.

N.N.