OPUSTILI SE NAKON UBLAŽAVANJA MJERA Vijesti sa juga Republike Srpske pune stranice hronike

“Auto na krovu”, “Teško povrijeđeni Trebinjac prebačen u bolnicu u Podgorici”, “Dvije osobe teže povrijeđene”, “Ženu udario kamion”, ovo su samo neke od vijesti koje stižu u zadnjih nekoliko dana sa juga Republike Srpske.Nakon ublažavanja mjera i ukidanja policijskog časa očito je da su se Hercegovci opustili, popije se koja više, a nerijetko se i papučica gasa stisne više nego što bi trebalo. Zato je danas zasjedao i trebinjski Forum za bezbjednost.

– Osim apela neophodn ipak je potrebna i pojačana kontrola jer, psihologija čovjeka je takva , ipak se najbolje pridržavamo onih mjera za koje znamo da će da budu izrečene sankcije ukoliko ih ne budemo poštovali”, rekao je Dragoslav Banjak, Forum za bezbjednosti Trebinje.

Zabrinjava i činjenica da su učesnici saobraćajnih nezgoda pretežno mlađe životne dobi bilo je i maloljetnika. Iz policije poručuju da im oni nesavjesni vozači neće promaći. Stgao je i presretač, a kažu stanje bezbjednosti je za sada zadovoljavajuće.“Stanje bezbjednosti na području grada Trebinja je sigurno zadovoljavajuće, jeste da u par zadnjih dana imamo malo veći broj saobraćajnih nezgoda, ali srećom nismo imali nezgoda sa poginulim licima”, rekao je Veselin Milićević, komandir PS Trebinje.

“Kontrola učesnika u saobraćaju je već pojačana, ovih dana, možda su građani već primjetili posebno vozači na ulicama istočne Hercegovine može da se sretne savremeni radarski sistem takozvani „presretač“ koji ovih dana evidentira prekršaje po brzini ali i ostale prekršaje koji su počinjeni u saobraćaju”, kaže Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Kako kažu u policiji, do prije neki dan sve je bilo pod kontrolom. Od početka godine su evidentirali skoro 30 odsto manje saobraćajki nego u istom periodu prošle godine, a poginulo je jedno lice. I na kraju, poruka u saobraćaju je ista kao i u doba korone, čuvajte sebe, ali i sve oko sebe, piše ATV.