Papa prodaje svoj bijelo zlatni Lamborghini

Ulice Vatikana nisu baš idealno mjesto za vožnju Lamborghinija koji može postići brzinu od 320 km na sat, ima 573 konja i motor V-10.

Vlasnik ovog posebno dizajniranog bijelog Lamborghinija je Papa, koliko god to možda zvučalo čudno. Papa je poznat po nizu vrijednih i zanimljivih poklona koje dobiva od ljudi širom svijeta, pa tako i ne čudi što mu je Lamborghini poklonio Huracán RWD Coupé.

Poseban papin skupocjeni Lamborghini je bijele boje s tipičnim zlatnim vatikanskim obilježjima, crtama, koje se protežu posred automobila. Opremljen je kožnim sjedištima, a poseban je i zbog papinog potpisa koji se nalazi na prednjem dijelu haube.

Kako ga baš i ne može voziti unutar vatikanskih zidina Papa je odlučio ovaj moćan stroj koji prati eleganciju i bjelinu Pape i Vatikana prodati na aukciji.

Automobil je u savršenom stanju, s obzirom da od kraja 2017. godine nije izlazio iz garaže, pa ga ni Papa, a ni neko iz njegove svite nije imao priliku ‘isprobati’ na otvorenoj cesti.

Aukcija će se održati 12. maja, a vodiće ju poznata aukcijska kuća Sotheby's. Predviđa se kako će postići cijenu oko 425.000 dolara. Zarađeni iznos podijeliće nekoliko humanitarnih organizacija, između ostalih i “Amici per il Centrafrica Onlus”, a najveći dio, 70 odsto iznosa, otići će u Ninivu, u Mosulu, grad pod okupacijom Islamske države.

Čini se kako Papi neće nedostajati ovaj skupocjeni automobil, s obzirom na poznati Papamobil koji mu osigurava zaštitu i ugodnu vožnju gdje god da krene. U Vatikanu tako, kako piše Popular Mechanics, može uživati i u još jednom zanimljivom poklonu – boci whiskeyja koju mu je poklonio sveštenik iz Kentuckyja.

Popis skupocjenih i zanimljivih poklona koje je Papa dobio od svjetskih čelnika, i brojnih obožavatelja, uključuje i niz zanimljivih predmeta kao što su HD kamera, nekoliko bicikala, među kojima i tandem bicikl.

Posebnu vrijednost postigli su skupocjeni motori i automobili. Tako je Papin (potpisan i blagoslovljen) Harley-Davidson Dyna Super Glide prodan 2014. godine za 327.000 dolara. Za nešto više od 77.000 dolara prodana je i kožna (potpisana) Papina motoristička jakna (malo nošena).

Harley je poklon kojeg je Papa dobio od Williea Davidsona, dizajnera i unuka osnivača Harley-Davidsona u sklopu obilježavanja 110 godišnjice osnivanja kompanije.

Između ostalih skupocjenih poklona Između je i Fiat Panda, koja je prodana na aukciji 2016. godine za 82.000 dolara.

Na popisu stvari koje Papi daruju, a onda ih on poslije prodaje na aukcijama, nalazi se i aparat za espresso, cipele, torbe, odjeća, kišobrani, parfemi i naravno satovi. Svoje skupocjene darove često poklanja, na aukcijama ili lutrijama koje organizuje i za posjetioce Vatikana.

Srdastva od prodaje raspoređena su po raznim humanitarnim organizacijama, udruženjima, misijama.

(express.hr)