Košta 697.000 evra, a nema ni klimu!

LEP ti je taj auto, zadirkivali su na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije u Hali 1 Beogradskog sajma našeg proslavljenog automobilistu Miloša Pavlovića mnogobrojni novinari jedino što nema ni klimu!

Jedini srpski vozač sa licencom Formule 1, Pavlović kroz smešak odgovara da moćni “lamborgini hurakan GT3” nema ni radio, strpljivo ispisujući stotine autograma i slikajući se sa posetiocima uz najatraktivniji, ali i najskuplji automobil na 6. “BG kar šouu”.

 

Ovaj automobil nije na prodaju (najskuplji automobil koji se prodaje na sajmu je “bmv i8”, vredan više od 180.000 evra) mada bi se, niko u to ne sumnja, u suprotnom našao neko ko bi izbrojao neverovatnih 697.000 evra!

 

Radi se o jednom od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor, sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije), i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji “Lamborginija” i kompanije “Dalara”, a kuriozitet je da se naš automobilski as Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu – još oko 300.000.