Žuti meteoalarm za BiH, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom

Za područje cijele Republike Srpske i Federacije BiH za danas je Meteoalarm objavio žuto upozorenje zbog očekivanih jačih pljuskova i grmljavine.

Padavine će oslabiti tek krajem dana, a kiša će u većini predjela prestati tokom noći.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti svježije i oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, dok se na jugu očekuje temperatura do 29 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti oblačno i mjestimično sa kišom, a nestabilno vrijeme će se zadržati i tokom dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha kretaće se od 22 do 26 stepeni.

Popodne se očekuje prestanak padavina prvo na sjeverozapadu, uz djelimično razvedravanje koje će se do večeri proširiti i na ostale krajeve, te će u drugom dijelu dana biti više sunčanih intervala.

Očekivna količina padavina je od pet do 15, lokalno i do 20 litara po metru kvadratnom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom sjeverozapadni.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Kalinovik 13, Han Pijesak 14, Sokolac, Gacko, Nevesinje i Drinić 15, Sarajevo, Livno, Mrakovica i Šipovo 16, Višegrad, Foča, Gradiška, Ribnik i Rudo     17, Prijedor, Novi Grad, Bileća, Zenica i Srbac 18, Banjaluka, Trebinje, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 19, te Bijeljina, Mostar i Doboj 20 stepeni Celzijusovih.

/SRNA/