Žena taksista oduševljava Trebinjce

Maju odnedavno Trebinjci viđaju na stajalištima u centru grada u bijeloj „škodi“ novosnovanog taksi prevoza, u istim vozilima i sa istom uniformom, kao i njene muške kolege.

Nakon zavšene srednje saobraćajne škole i zvanja profesionalnog vozača, Maja se odlučila da prvo zaposlenje potraži u taksi prevozu. Kaže da nije bilo ništa neočekivao pošto joj je otac automehaničar i cijelog života se „druži“ sa četvorotočkašima.

– Od malena sam volela automobile. Vozački ispit sam položila čim sam postala punoljetna, a ranije sam naučila da vozim, ali tada samo u krugu oko kuće, jer nisam imala dozvolu – sjeća se Maja početaka.

Ona priča da je kada se otvorio novi taksi prevoz u Trebinju došla na ideju da bi mogla da im se pridruži.

– Pozvali su me momci koji tamo rade i odmah sam pristala. Ovo je moje prvo zaposlenje i zadovoljna sam. Ne bih ga mjenjala, jer zaista volim automobile – priča ova dvadesetdvogodišnja Trebinjka.

Priznaje da su je kolege za sada poštedile kao ženu taksistu, pa radi samo prvu smjenu, kada ne bi trebalo biti nekih neočekivanih situacija.

– Lijep je osjećaj voziti, slušati muziku, upoznavati ljude – kaže Maja.

Ističe da do sada nije bila u situaciji da neko odbije prevoz zato što iz vozila izlazi mlada žena, koja treba da mušteriju odveze do željene destinacije.

– Ljudi malo čudno pogledaju kad dođem po njih, ali bez problema sjedaju u auto – navodi ona.

Maja za sada vozi uglavnom po gradu i do bližih prigradskih naselja, a kaže da porodične obaveze jednostavno usklađuje sa poslom, pošto, uglavnom ima, fiksno radno vrijeme.

Ipak, priznaje da je samo žena vozač, jer i pored toga što joj je otac dugo godina automehaničar, automobil zna samo dobro voziti.

– Ako auto stane na putu, možda bih znala nešto osnovno, ali ništa posebno. Za malo složenije stvari morala bih potražiti pomoć. Ja sam, ipak, žena za volanom – kaže kroz osmjeh ova simpatična Trebinjka.

U Trebinju je taksista muško zanimanje, pa je žena za volanom pravo osvježenje za Trebinjce, ali i turiste koji dolaze na jug Hercegovine.

Teta Mira taksirala 80-tih godina

Zanimljivo je da se samo stariji Trebinjci mogu sjetiti da je osamdesetih godina prošlog veka Trebinje imalo ženu taksistu.

Tada je crvena „zastava 101“ nekoliko godina krstarila trebinjskim ulicama, a za volanom je bila teta Mira.

D.Čolović/Srpakainfo.com