Za brojne Trebinjce umjesto cisterne i čatrnje, konačno stiže pitka voda iz slavina

Za brojne Trebinjce ovog ljeta nema suše jer će cisterne i čatrnje konačno zamijeniti voda iz slavina.

Potrošači u visokim zonama Potklisje, Podgljivlje i Podvori konačno mogu odahnuti, jer će napokon dobiti pitku vodu. Radovi na ovom projektu počeli su prošle godine, sistem je završen, urađene su pumpne stanice Potklisje i Podvori, a u toku je probni rad pred tehnički prijem vodovodne mreže.

– U probnoj fazi treba da se vide nedostaci koji će, ukoliko se uoče, biti otklonjeni – rekao je direktor trebinjskog “Vodovoda” Spasoje Radović.

Bolje snabdijevanje imaće i stanovnici Zasada i Mostaća, jer se radi novi cjevovod prema Draženskoj gori i “Gradu sunca”, dužine oko četiri kilometra, koji će stabilizovati snabdijevanje vodom ovih naselja, gdje je prošlog ljeta bio loš pritisak ili je nestajalo vode.

Prvi put vodu su dobili i mještani naselja Bogdanića Do, koje je nedavno povezano na vodovodnu mrežu.

Čatrnje i cisterne i dalje će povremeno koristiti samo jedan broj stanovnika Gornjih Polica i Crkvine. Oni će za kvalitetnije vodosnabdijevanje čekati treću fazu kapitalnog projekta rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema, čijim završetkom će se napraviti prsten oko grada, pa potrošači više neće dolaziti u situaciju da zbog kvara na mreži i pucanja cijevi duže vrijeme budu bez vode.

– Projekat za izradu novog cjevovoda na osnovu koga treba da se raspiše tender je završen. Treba obezbijediti dodatni novac za rezervoar Police i Crkvinu – objasnio je Radović i obećao da će stanovnici ovih naselja vodu dobiti najkasnije naredne godine.

Glas Srpske