Vučić:Bez očekivanja od Prištine kada je riječ o formiranju Zajednice srpskih opština

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da od Prištine ne očekuje ništa kada je riječ o formiranju Zajednice srpskih opština /ZSO/ jer vlastima samoproglašenog Kosova, nakon pet godina tokom kojih su ga “varali i pričali mu priče”, više ne vjeruje ništa.
“Kada je reč o Prištini, ne očekujem ništa. Očekujem samo da glume ponešto do prvih važnih sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, a suštinski, ništa”, rekao je Vučić novinarima nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Sabornu crkvu u Mostaru.

Vučić je naveo da će Srbija poštovati sve formalnosti i da će doći vrijeme kada će morati da se vidi da li je ZSO formirana.

On je istakao da će u narednom periodu imati mnogo važnih razgovora sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, sa ministrima inostranih poslova Grčke i Francuske, kao i kvadriteralu sa Grcima, Bugarima i Rumunima.

Komentarišući najavu predsjednika SAD Donalda Trampa da će zemlje koje ne učestvuju u kažnjavanju Rusije biti same kažnjene, Vučić je naveo da se niko neće sam kažnjavati, ali da bi odluka SAD da nekoga kažnjava bila loša.

“Odluka SAD da nas kažnjava zato što imamo pravo na to da postojimo i imamo svoj stav, bila bi loša. Ja se nadam da do toga neće doći”, kaže Vučić.

On je dodao da je veoma srećan zbog otvaranja Sajma privrede u Mostaru, na kojem je učestvovalo i 60 kompanija iz Srbije, a neke su već uspostavile saradnju sa kompanijama iz BiH.

“To nam je važno zbog prisustva na ovom tržištu. Želimo i da na naše tržište privučemo kompanije iz Hercegovine, ali i cijele BiH”, poručio je Vučić.

On je zahvalio Dodiku što će sutra sa njim otići u Trebinje, u grad koji će prvi put posjetiti kao predsjednik države.