VUČIĆ U CRNOJ GORI “Mitropolit Amfilohije bio velika i važna ličnost”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je došao u Podgoricu, na sahranu mitropolita Amfilohija, jer želi da pokaže poštovanje prema takvom, značajnom za narod, čovjeku.


On je naglasio i koliko mu je žao što se njegova smrt dogodila u istorijskom trenutku u kome bi, kako je rekao, znanje i mudrost mitropolita bila potrebna.

– On je nesumnjivo bio značajna ličnost, velika i važna ličnost i u srpskom narodu i u Crnoj Gori – rekao je Vučić.

On je dodao da će mitropolit Amfilohije svakako ući u istoriju zbog svih stvari koje je radio, zbog harizme i uticaja na ljude, kao i zbog značaja koji ima na prostoru bivše Jugoslavije, Crne Gore, Srbije, RS i BiH.

– I nesumnjivo je, nevažno da li ga volite ili ne, da morate da odate poštovanje – rekao je Vučić.

“Nisam američka ambasadorka,ne miješam se”
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je u intervjuu podgoričkoj televiziji Vijesti optužbe da se miješa u formiranje vlade Crne Gore i istakao da on da se pita nikada ne bi prihvatio to što je sada prihvatio Demokratski front (DF).

– Ne miješam se u formiranje vlade Crne Gore, nisam američka ambasadorka da od mene čujete ko treba i ne treba da uđe u vladu – rekao je on.

Vučić je kazao da će Srbija nastaviti da pomaže srpskom narodu u Crnoj Gori, te da ne vidi ništa sporno u tome, ali je dobio špekulacije da je bio nekakav organizator litija, koje su uslijedile nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je rekao da je s ponosom odlučeno da se izdvoji novac za srpske organizacije u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog pisma, jezika u Crnoj Gori, jer je to dužnost i obaveza.

Tanjug