Ulaganje u Zelengoru vrijedno 50 miliona maraka (VIDEO)

Planina Zelengora bi uskoro mogla dobiti turistički kompleks sa bogatim sadržajima. Plan je to lokalne uprave opštine Kalinovik. Vrijednost projekta je oko 50 miliona KM. Vlada Republike Srpske je obećala pomoć od 20 miliona.
Zelengora - Foto: RTRS

ZelengoraFoto: RTRS

Izgradnja ovog turističkog kompleksa doprinijeće razvoju Kalinovika. Mještani se nadaju da će zaustaviti odlazak mladih iz opštine ali i pomoći otvaranju novih radnih mjesta.

Opština Kalinovik do sada je uložila pola miliona maraka u izgradnju turističkog kompleksa. Izgrađena je planinska kuća, a toku su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Izgradnja rezervoara za vodu je pri kraju, a proširen je i put.

Projekat podrazumijeva izgradnju vikend naselja, hotela, motela i raznih sportsko rekreativnih sadržaja koji će omogućiti razvoj zimskog i ljetnog turizma.

Do sada je prodato 130 parcela i već je počela igradnja individualnih tipskih objekata. Vodi se računa o ekološkim standardima i simbiozi prirode i čovjeka. Turistički kompleks je projekat koji bi mogao biti pozitivna prekeretnica za ovu nerazvijenu opštinu.

RTRS