16.2 C
Trebinje
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti Uhapšen odbjegli Miljan Vujović iz Bileće

Uhapšen odbjegli Miljan Vujović iz Bileće

 

 

Miljan Vujović (35) iz Bileće, za kojim je raspisana potjernica za otmicu i ubistvo vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića, uhapšen je danas u Srbiji.

Kako ekskuzivno saznaje SrpskaCafe Vujovića su, poslije nepune dvije godine provedene u bjekstvu, u Beogradu locirali i uhapsili pripadnici MUP-a Srbije. Prilikom hapšenja kod njega su pronađene putne isprave Švajcarske i Hrvatske sa lažnim imenom.

Vujović se u bjekstvu nalazio od 19. septembra 2016. godine, netom nakon Bajčetićevog ubistva. Optužnicom Republičko tužilaštvo RS Vujovića tereti da je organizovao zločinačko udruženje koje je izvršilo likvidaciju Bajčetića.

– Optuženi su u dogovoru s Vujovićem isplanirali da otmu Bajčetića kada on naiđe putem Bileća – Trebinja. Ubrzo Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put i da će ostati u Bileći pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i Bajčetića su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i njegov saučesnik pokušali su da ga naguraju u drugo vozilo – navodi se u optužnici.

Međutim, Bajčetić se opirao otmici i u tom naguravanju jedan od optuženih ispalio je najmanje dva hica iz pištolja, kalibra 9mm, a jedan je pogodio Bajčetića u glavu i on je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici. Vujović i saučesnik pobjegli su s mjesta zločina “golfom 5” koji su zapalili u blizini Bileće.

Kao članovi tog udruženja ranije su osuđeni Đorđe Radmilović na godinu i četiri mjeseca zatvora i Srđan Denda na 13 mjeseci zbog pokušaja otmice Bajčetića. Bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je Vujoviću i saučesniku pomogao u uklanjanju tragova, te zbog toga što je nakon Bajčetićevog ubistva Vujovićev “audi A6” u trebinjskom naselju Bregovi gdje ga je policija pronašla.

O. Matavulj/ SrpskaCafe