U Trebinju sutra skup podrške “Pravda za Davida”

Neformalna grupa građana ”Pravda za Davida” obavijestila je javnost da će sutra, 24.maja u Trebinju organizovati novi skup podrške.
Skup će se održati na platou Kulturnog centra Trebinje u 18 časova.
U saopštenju se navodi da se peticija podrške može potpisati na Trgu slobode, svakim danom u poslijepodnevnim časovima, (uglavnom od 18-21čas).
U proteklom periodu donijet je i manifest neformalne grupe ”Pravda za Davida” koji obuhvata 10 postulata, a neki od njih su:
– Primarni cilj našeg okupljanja i djelovanja je podrška porodici Davida Dragičevića svim ostalim koji još uvijek traže istinu i pravdu.
– Bilo kakvu korist od članstva i djelovanja u grupi ‘’Pravda za Davida – Trebinje’’ ne treba očekivati niti jedan član. Sve suprotno ovom će biti sankcionisano odstranjivanjem iz neformalne grupe građana ”Pravda za Davida – Trebinje”.
– Političko djelovanje kroz grupu je strogo zabranjeno i bilo kakvo propagiranje političkih stavova će takođe biti sankcionisano. Takođe, zabranjena je bilo kakva diskriminacija članstva (rasna, nacionalna, vjerska, seksualna i svaka druga diskriminacija). Navedene radnje će biti sankcionisane izbacivanjem iz grupe.
– Svaki član aposlutno ima pravo da privatno bude simpatizer ili član bilo koje političke opcije. Na skupove dolazimo kao ljudi sa imenom i prezimenom, te sa jasnim ciljevima. Stoga, zabranjeno je isticanje svih simbola sem simbola (majice, bedževi, transaprenti i ostalo) koji su usko vezani za ono zbog čega smo okupljeni a opisano je u prvoj tački. Snagu našeg djelovanja dala bi spoznaja da na naše skupove pravdu i istinu traže svi građani, bez obzira na političku opciju i bilo koju podjelu.
– Nijedan član nema pravo oglašavati se u lično ime ispred neformalne grupe, sve odluke se donose zajednički, a saopštenja će se slati isključivo preko zvaničnog mejla pravda.za.davida.trebinje@gmail.com. Tek kada neka odluka bude donesena, članstvo ima pravo da odluku prenosi dalje i poziva ljude u lično ime (telefonski, putem mejla, društvenih mreža…).

Rejting.info