U Trebinju počinje izgradnja zgrade za raseljena lica

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš  sutra će se u 11 časova  u Gradskoj upravi Trebinje  sastati sa gradonačelnikom  Lukom Petrovićem i predsjednikom Skupštine Grada Dragoslavom Banjkom, povodom početka radova na izgradnji stambenog objekta sa 48 stanova za raseljena lica, korisnike kolektivnog  smještaja u Trebinju.

U 12.30 časova predviđen je obilazak lokacije (Zasad polje), gdje će se svečano obilježiti početak izvođenja radova na stambenom objektu čija je vrijednost oko 2.400.000 KM.

Projekat se realizuje u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja (CEB2) .

Ukupna vrijednost Projekta za područje Republike Srpske iznosi 29.178.194 evra, od čega je 18.169.413 evra kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 evra doprinos lokalnih zajednica.

Realizacijom ovog projekta biće stambeno zbrinute ukupno 624 najugroženije porodice, kroz 18 potprojekata u 15 gradova i opština na prostoru Republike Srpske i to u Derventi, Doboju, Trebinju, Foči, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Modriči, Bijeljini, Bratuncu, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Rudom i Višegradu.

Rejting.info