U “Elektro-Hercegovini” Trebinje gubici električne energije na istorijskom minimumu

Preduzeće „Elektro – Hercegovina“ Trebinje je za prvih šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak električne energije od 6,99 procenata što predstavlja rekordan rezultat u poslijeratnom periodu, potvrdio je  Nebojša Rikalo, izvršni direktor za tehničke poslove u ovom distributivnom preduzeću.

On je istakao da su sada distributivni gubici električne energije na istorijskom minimumu, te dodao da će se u preduzeću truditi da ovaj rezultat održe ili da ga značajno ne pokvare.

Rikalo podsjeća da su u poslijeratnom periodu prvi put 2016. godine distributivni gubici smanjeni ispod 10 odsto, a već u 2017 na 9,68 odsto.

„Ovakav rezultat je postignut zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih, ali i zbog strateških investicionih mjera kao što su, prvenstveno, izmještanje mjernih mjesta i zamjene dotrajalih brojila električne energije“ istakao je Rikalo.

On je napomenuo da je „Elektro Hercegovina“ u prošloj godini samo u razlici ostvarenih gubitaka i gubitaka odobrenih od Regulatorne egencije za energetiku Republike Srpske ostvarilo pozitivan efekat od oko 280.000 KM izražavajući očekivanja da će u ovoj godini biti značajno veći.

Rejting.info