Trebinjke pobjednice republičkog takmičenja iz francuskog jezika

Trebisnjica, foto ilistracija

Učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Trebinja Ivona Ponjarac pobjednica je republičkog takmičenja iz francuskog jezika, dok je u kategoriji srednjoškolaca najbolja bila Anđela Đurica, učenica trebinjske Gimnazije “Jovan Dučić”.Na takmičenju koje je održano u Istočnoj Ilidži učestvovao je 31 učenik iz Republike Srpske.

Dodjeli diploma i priznanja prisustvovao je ambasador Francuske u BiH Gijon Ruso koji smatra da sama činjenica da su učenici iz brojnih škola u Republici Srpskoj danas došli da se takmiče, govori da su oni zaista motivisani za izučavanje ovog jezika.

Direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović izjavio je novinarima da je Zavod prije tri godine uveo u kalendar takmičenja iz francuskog jezika za osnovce i srednjoškolce, jer su analizom utvrdili da se u Republici Srpskoj povećava broj učenika koji izučavaju ovaj jezik.

“To je način da učenicima i njihovim roditeljima damo mogućnost da izaberu jezik koji žele, a ne koji im neko nametne u školi. Ove godine takmičenje je u Istočnom Sarajevu, u školi u kojoj mnogo učenika izučava francuski jezik i postižu odlične rezultate”, izjavio je Damjanović.