Trebinje:Zakazana Skupština Grada nije održana

Skupština grada Trebinja odložila je današnje 14. redovno zasjedanje zbog nedostatka kvoruma, nova je zakazana za  ponedjeljak, 2. aprila, sa početkom u 10 časova.

Predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak na otvaranju sjednice kazao je da je odluka o odlaganju donesena sinoć sa sastanku kolegijuma skupštinske većine – nakon što je veći broj odbornika najavio da neće moći prisustvovati današnjem zasjedanju.

“U vremenu od održavanja kolegijuma Skupštine do početka njenog održavanja, za osam dana, veliki broj odbornika je prijavio odsustvo zbog privatnih ili službenih obaveza, zbog čega je doveden u pitanju kvorum”, rekao je Banjak.

Odbornik PDP -a Zoran Anđušić kaže da je očigledno da danas nije bilo skupštinske većine, napominjući da su odbornici juče dobili dopunu skupštinskog materijala po jednoj tački dnevnog reda.

“Od juče popodne, od 16 časova kada smo dobili tu dopunu do jutros ne znamo šta se desilo, možemo samo da nagađamo. Jasno je da nema skupštinske većine, ali ne bih da nagađam. Vidjećemo narednih dana. Čudno je da za ovako kratko vrijeme nema odbornika skupštinske većine i da ih je  15 naprasno odsutno od juče”, kaže Anđušić.

Rejting.info