Trebinje:U velikoj akciji čišćenja grada prikupljene desetine kamiona i kontejnera smeća

U današnjoj velikoj akciji čišćenja grada koju je organizovala Gradska uprava skupljeno je i odvezeno oko 45 kamiona smeća i približno toliko tura velikih kontejnera.


U saopštenju iz Gradske uprave se navodi da je u, do sada najmasovnijoj akciji uređenja grada učestvovalo više od 400 omladinaca i 1.000 odraslih građana, koji su čistili 16 gradskih lokacija.
Uklanjano je divlje rastinje, skupljano smeće, uređivane zelene i druge javne površine, prilazi gradu, ulice, školska dvorišta, izletišta, zapuštene lokacije u mjesnim zajednicama.
„Grad Trebinje, kao društveno odgovorna lokalana zajednica, organizovanjem današnje akcije čišćenja i uređenja grada, pridružio se globalnom obilježavanju međunarodnog Dana planete Zemlje“, navodi se u saopštenju.
Iz Gradske uprave su se zahvalili svim pojedincima i kolektivima koji su učešćem u ovoj akciji pokazali koliko brinuo svom gradu.
„Aktivnosti na čišćenju i uređenju našeg grada današnjom velikom akcijom ne prestaju. U narednom periodu intenzivno će se raditi na očuvanju imidža koji naš grad ima – da je jedno od najpoželjnijih mjesta za život”, navode iz Gradske uprave.
U akciji su učestvovali preduzeća, ustanove, škole, Nevladine organizacije, političke partije, pojedinci, mjesne zajednice.

Rejting.info