Trebinje – Dan policije:Profesionalizmom do bezbjednosti

 Načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje Žarko Laketa izjavio je povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije, da će pripadnici Uprave i ubuduće profesionalno obavljati zadatke, te zalaganjem doprinositi dobrom stanju bezbjednosti na području istočne Hercegovine.
Laketa je rekao da je na području u nadležnosti PU Trebinje u tri mjeseca ove godine oduzeto cigareta u vrijednosti od 200.000 KM, a dokumentovano je i više krivičnih djela nedozvoljene trgovine.

“Na području istočne Hercegovine ove godine je uhapšeno i 90 migranata koji su predati Graničnoj policiji”, naveo je Laketa.

On je pohvalio rad i zalaganje policijskih službenika i istakao da je zadovoljstvo raditi sa ljudima koji znaju da obaljaju posao profesionalno.

“Ovakvi odnosi u PU Trebinje, te zalaganje u izvršavanju poslova i zadataka, doprinijeli su dobrom stanju bezbjednosti na području ove uprave, kao i rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela”, naglasio je Laketa.

U krugu Policijske uprave Trebinje danas je položeno cvijeće na spomen- obilježje poginulim pripadnicima policije u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U okviru obilježavanja 4. aprila – Dana policije, PU Trebinje je proteklih dana organizovala više aktivnosti, među kojima dobrovoljno davanje krvi, druženje policije sa najmlađim sugrađanima, te prijemi za penzionisane kolege, kao i porodice poginulih i umrlih policajaca.Srna