Trebinje:Opozicija otkrila-šta se nalazi u paketima kojim se penzioneri “podmićuju”

Udruženje penzionera Grada Trebinja i novoosnovano Gradsko udruženje penzionera bila su u centru pažnje današnje sjednice Skupštine Grada Trebinja, na kojoj su opozicioni odbornici otkrili i šta se sve nalazi u paketima pomoći „koje emisari novog udruženja dijele penzionerima podmićujući ih da pređu u njihove redove“.
Odbornik PDP-a Ljubiša Кrunić kaže da se „ lično uvjerio da se u paketima nalazi pet kilograma brašna , pola kilograma kafe, dva kilograma šećera, dva litra ulja deterdžent pervol i dva sapuna“.
On je istakao da je Udruženje penzionera Grada Trebinja legalno izabrano udruženje, te da se novoosnovanim udruženjem penzioneri dijele i stranački koriste.
Odbornioci PDP-a i SDS –a su ukazali i na „nepravičnu raspodjelu sredstava“ udruženjima, u kojoj je Udruženje penzionera grada Tebinja koje djeluje godinama unazad u prošloj godini iz budžeta podržano sa 12.000 КM, dok je novoosnovanom udruženju /osnovano sredinom prošle godine/ iz ovog granta pripalo 52.000 КM.
Odbornik PUP-a Đoko Tarana odbacio je optužbe o zloupotrebama novca, dodajući da su novo udruženje, na demokratski provedenim izborima, upravo formirali penzioneri nezadovoljni netransparantnim radom i „tajno provedenim izborima“ u Udruženju penzionera grada Trebinja.
Šta je od svega ovog tačno i ko je u pravu ostaje da se vidi, ali ono što je činjenica je da su penzioneri u teškom socio –ekonomskom stanju o čemu svjedoči podatak da su od 7.764 penzionera u Trebinju njih 985, po raznim osnovama, u prošloj godini bili korisnici usluga Centra za socijalni rad, a što je 128 više nego godinu prije.
Rejting.info