Trebinje:Mališani ukazali na ekološke probleme

U organizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju „CORIE“ i Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Trebinja danas je počelo obilježavanje Dana planete Zemlje, a najmlađi  su   u centru grada izveli  prigodan edukativno-zabavni program ukazujući na  ekološke probleme.

U programu su učestvovala djeca iz trebinjskih osnovnih škola i iz vrtića „Naša radost“.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović pozdravio je mališane na trgu i  im se što učestvuju u obilježavanju Dana planete zemlje i čuvaju prirodu.

Aleksandar Vukanović, predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju „CORIE“ ističe da na ovaj način žele da postaknu djecu da budu svjesni važnosti očuvanja zdrave životne okoline.

„Posebno nam je drago da u ovoj aktivnosti učestvuju naši najmlađi sugrađani, jer je zaista jako bitno da oni od najranijeg uzrasta, kroz ekološko vaspitanje  i obrazovanje, na vrijeme postanu ekološki osviješćeni“, rekao je Vukanović.

Organizatori najavljuju veliku akciju čišćenja grada Trebinja koja je zakazana na Međunarodni dan planete Zemlje, u nedjelju, 22. aprila, sa početkom u 9 časova, a u kojoj će učestvovati više stotina građana.

Rejting.info