Trebinje -Predstave za najmlađe

 Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović otvorio je danas u Domu mladih 10. međunarodni festival zabavljača za djecu, koji će u narednih šest dana okupiti ansamble iz Nikšića, Banjaluke, Zenice, Trebinja i Beograda.


Petrović je istakao da Grad Trebinje podržava ovakve sadržaje da bi djeca uživala i na najljepši način se zabavila.

On je istakao da je manifestacija ovakvog sadržaja najznačajnija u regionu, te da će i ubuduće nastojati da djeca iz ovog grada imaju raznovrsne sadržaje za svoj uzrast.

Popularni “Šanta Panta” koji zabavlja najmlađe već 30 godina otvorio je Festival predstavom “Zabava luda stvara čuda”, pozorišta “Stanković” iz Nikšića.

U organizaciji Doma mladih, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, festival će trajati do 26. aprila.

U Domu mladih sutra će biti otvorena izložba radova najmlađih iz trebinjskih osnovnih škola i vrtića.

Ponedjeljak, 23. april, rezervisan je za Dječije narodno pozorište iz Banjaluke i predstavu “Vuk i sedam jarića u muzeju bajki”.

U utorak, 24. aprila, biće odigrana predstava “Bajka u bajci” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, a domaći ansambl Kulturne scene “Male stvari” izvešće u srijedu, 25. aprila, predstavu “Maša i medo”.

Posljednjeg dana Festivala, u četvrtak, 26. aprila, biće odigrana je predstava “Tužni psić”, u izvođenju Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda.

Predstave 25. i 26. aprila će se igrati u Domu mladih, a predstave 23. i 24. aprila u Kulturnom centru.

Srna