Trebinje-film:”Genocid nad srpskim narodom u 20.vijeku”

У галерији Културног центра приказан је Филм „Геноцид над српским народом Босне и Херцеговине у 20. вијеку – Хронологија злочина“ у коме је кроз низ потресних сцена и свједочења, дат историјски приказ голготе коју је српски народ преживљавао.
Филм је приказан у склопу обиљежевања Дана Полиције Републике Српске , а његову пројекцију организовали су Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ заједно са Удружењем ветерана Tрећег одреда специјалне бригаде полиције – Херцеговина и Културним центром.

Предсједник Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ Саша Пешикан је истакао да је ово наставак активности усмјерених на његовању културе сјећања и историје српског народа.

„Чувајући историју, чувамо будућност. Нове генерације морају да знају своју историју, борбе и хероје. Не да би мрзили, већ да се такве страхоте никада више не би поновиле“, истакао је Пешикан.

Предсједник Удружења ветерана Tрећег одреда специјалне бригаде полиције – Херцеговина, Дејан Бодирога истакао је да је овај одред активно учествовао у стварању МУП-а Републике Српске и да су њени чланови поносни због те чињенице.

Аутори Филма су Савез логораша Републике Српске, Удружење ратних војних заробљеника и логораша регије Приједор, град Приједор и РTВ Приједор.

Након Tребиња Филм ће бити приказан у Невесињу и Добоју.