Sutra nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.
Ujutru će biti suvo i umjereno oblačno uz sunčane periode. Već tokom prijepodneva na zapadu će početi kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a sredinom dana pljuskovi će zahvatiti većinu predjela, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Popodne će biti nestabilno uz čestu kišu, a očekuju se i lokalne nepogode uz jače padavine, pojačan vjetar, te ponegdje pojava grada.

Jače padavine se očekuju na sjeveru duž rijeke Save i ponegdje na istoku, a uveče i u noći oblačno sa kišom u većini predjela.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha iznosiće između osam i 15 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće između 19 i 25 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz ovog zavoda dodaju da je danas jače naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje uslovilo pljuskove i grmljavinu.

Temperatura vazduha u 14.00 čaova: Bjelašnica devet, Han Pijesak, Ivan sedlo 18, Gacko, Mrakovica 19, Sokolac 20, Foča, Ribnik, Nevesinje, Sarajevo 21, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Rudo, Višegrad, Bihać, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 22, Šipovo, Banjaluka, Livno 23, Bileća, Bugojno, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Zenica 24, a Srbac, Doboj, Gradačac i Prijedor 25 stepeni Celzijusovih.

U Tuzli i Zvorniku je izmjereno 26, Trebinju 27, a u Bijeljini, Brčkom i Stocu 28 stepeni Celzijusovih.

Srna