SNSD:Utvrđene liste i nosioci lista za Skupštinu Srpske i Parlament BiH

Predsjedništvo SNSD-a usvojilo je danas kandidatske liste i nosioce lista SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjaluci, lider ove stranke Milorad Dodik rekao je novinarima da je Dražen Vrhovac iz Prijedora nosilac izborne liste za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici jedan, a Darko Tomaš iz Prnjavora nosilac izborne liste u Izbornoj jedinici dva.

Prema njegovim riječima, nosilac izborne liste u Izbornoj jedinici tri je Nikola Špirić iz Banjaluke, Izbornoj jedinici četiri Igor Žunić iz Dervente, Izbornoj jedinici pet Aleksandar Subotić iz Doboja, te Izbornoj jedinici šest Nedeljko Ćorić iz Bijeljine.

Dodik je rekao da je nosilac izborne liste u Izbornoj jedinici sedam Radovan Višković iz Milića, Izbornoj jedinici osam Miroslav Vujičić iz Istočne Ilidže, a Izbornoj jedinici devet Luka Petrović iz Trebinja.

Kandidatske liste i nosioci tih lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske usvojeni su jednoglasno.

Kada je riječ o izbornim jedinicama za parlament BiH, Dodik je rekao da je nosilac kandidatske liste u Izbornoj jedinici jedan Nebojša Radmanović, Izbornoj jedinici dva Vojin Mitrović iz Bijeljine, a Izbornoj jedinici tri Staša Košarac iz Istočnog Novog Sarajeva.

On je naveo da je Predsjedništvo SNSD-a kandidatske liste za parlament BiH usvojilo sa jednim glasom protiv.

Dodik je rekao da će Nenad Stevandić biti nosilac kompenzacione liste SNSD-a za parlament BiH, a Radovan Višković nosilac kompenzacione liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

On je napomenuo da je na kandidatskim listama SNSD-a zadovoljena tražena polna struktura, kao i da je zastupljen dovoljan broj mladih.

“Naš pristup je bio da se uvrste kandidati sa područja svih izbornih jedinica kako bi iz svake opštine u velikoj mjeri bili uključeni predstavnici. Ovaj veoma složen posao je završen”, istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je ranije Glavni odbor SNSD-a potvrdio njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i kandidaturu Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske.

Srna