Samoubistvo doktorke šokiralo Hrvatsku

U noći između nedjelje i ponedjeljka, 41-godišnja doktorka na Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” u Zagrebu, koja je bila u timu koji je u februaru u toj bolnici primio prvog pacijenta zaraženog koronom, počinila je samoubistvo.

“U noći između 29. i 30. novembra preminula je naša koleginica, izvrsna osoba i stručnjak, vrijedna članica našeg kolektiva. Zvanične informacije o uzroku njene smrti nemamo, ali molimo sve da uvaže osjećanja svih kolega i zaposlenih u našoj bolnici i porodice preminule i da ne koriste neprovjerene informacije i nagađanja”, apelovala je dr Alemka Markotić, direktor klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u poruci upućenoj portalu Index.

Vijest o smrti ugledne doktorke šokirala je, ali nije iznenadila njene kolege zdravstvene radnike, jer, kako kažu, već dugo rade pod velikim pritiskom.

“Ovo je neminovno rezultat velikog pritiska kojem smo svi izloženi, svi zdravstveni radnici, ne samo ljekari nego i sestre i drugo pomoćno osoblje”, prokomentarisao je tragediju Leonardo Bresan, predsjednik organizacije Hrvatske porodične medicine (KOHOM) Primorsko-goranske županije.

Tanjug