Rusi odbili, nema dozvole za Crnogorce

Zbog odbijanja ruskih vazduhoplovnih vlasti da daju dozvolu za angažovanje aviona na bazi pomenutog ACMI zakupa, moraćemo planirani dodatni šesti avion angažovati na drugim destinacijama. Iz tog razloga mogu varirati i projektovani brojevi putnika”, navodi se u Planu pripreme predstojeće turističke sezone.

Biznis plan Montenegro Airlinesa za 2018. godinu je baziran na planu da se u floti zadrži pet operativnih vazduhoplova, kao i angažovanje dodatnog aviona na bazi ACMI zakupa – aviona sa posadom i tehničkim održavanjem, i to isključivo tokom perioda letnje sezone sa očekivanim raspoloživim kapacitetom od 118 do 161 sedišta.

“Dodatni, šesti avion u floti, za koji je intencija da bude sa više od 118 sedišta, bi bio angažovan u periodu od maja do septembra. Inicijalno smo planirali da se sa ovim avionom obavlja saobraćaj na destinacijama gde je izražena tražnja u toku letnjih meseci, gde imamo svakodnevno više letova, a to su letovi ka Moskvi i Beogradu iz Tivta”, kažu iz MA, ali su im te planove osujetile ruske vlasti.

Angažovanjem dodatnog šestog aviona, planirano je da Montnegro Airlines u periodu jun-septembar realizuje ukupno 3.396 sati letova, i da u istom periodu preveze 324.000 putnika.

“Na taj način planirano je da kompanija realizuje dodatnih 336 letova više i u istom periodu preveze dodatnih 57.500 putnika više, sve u odnosu na isti period prethodne godine”, potencira se u Planu.

Cdm