PU Doboj: Supruga Kulišiću nanijela smrtonosne povrede, osumničen i ljubavnik

Za ubistvo Saše Kulišića (36) iz Doboja osumnjičeni su njegova supruga Andrea Kajganić (32) koja je direktni izvršilac ubistva i ljubavnik Dražen Lazarević (19), a motiv ubistva je najvjerovatnije njihova ljubavna veza.

Načelnik PU Doboj Slobodan Radinković otkrio je na konferenciji za medije da je žrtva prije zločina najvjerovatnije bila omamljena.

”Po svemu sudeći osumnjičeni je napadnut u krevetu u svojoj kući u ulici Miloša Obilića. Sumnjamo da mu je u vodu i limunadu sipana određena vrsta lijekova da bi se što više onesposobio i da ne bi mogao pružati otpor. Radiće se toksikološko vještačenje kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Sumnjamo da mu je D.L. zadao udarac šakom, nakon čega su ga vezali i ubacili u prtljžnik vozila koji su iznajmili u Banjaluci”, rekao je Radinković, navodeći da se sve dešavalo oko jedan sat iza ponoći.

On je naglasio da je žrtva nakon toga prevezena u šumu nedaleko od izletišta preslica gdje je ubijen sa tri uboda nožem koje mu je nanijela A.K.

”Tijelo je zatečeno vezano. Ruke i noge su bile vezane. I to ruke špagom na leđima, a preko očiju i usta je bila zalijepljena selotejp traka”, rekao je Radinković.

On je pojasnio da je istraga pokrenuta nakon što je kuma od osumnjičene A.K. oko 11 časova prijavila policiji da su on i njen suprug nestali, te da su na krevetu vidljivi tragovi krvi.

”Policijski službenici su izašli na lice mjesta. Izvršili smo uviđaj misleći da se se radi o nasilju u porodici. U kući su ostale dvije maloljetne kćerke, a zbog tih tragova o svemu je obaviješten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo djecu”, rekao je Radinković.

Prema njegovim riječima građani su u 13.50 časova prijavili policiji da je u Preslici pronađeno tijelo, koje je ubrzo identifikovano.

”Krenuli sa preduzimanjem mjera i radnji na rasvjetljavanju ubistva i došli do saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom. Odmah smo krenuli u potragu i muškarac D.L. (19) je identifikovan i uhapšen”, ističe Radinković.

Pojašnjava da je na osnovu dobijenih podataka utvrđeno je da se supruga od ubijenog A.K. nalazi u Banjaluci, gdje su je locirali i uhapsili policijski službenici PU Banjaluka.

”Izvršen je pretres na dvije lokacije, stana u Banjaluci koje su osumnjičeni iznajmili i Petrovu odakle je osumnjičeni D.L., kao i pretres četiri automobila. Kriminalisička obrada je i dalje u toku, a osumnjičeni će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Doboju”, rekao je Radinković.

Naglasio je da su osumnjičeni još 27. januara vozilo od osumnjičene A.K. odvezli u Banjaluku, gdje su iznajmili drugo vozilo kojim su se vratili u Doboj. I u Doboju su rentali još jedno vozilo, a u Banjaluci stan na dan.

”Na osnovu svega što smo do sada prikupili možemo zaključiti da se radilo o direktnom umišljaju i da je ubistvo pripremano i izvršeno na monstruozan način”, istakao je Radinković.