Prvi put u Trebinju – zajedno više stotina građana u akciji čišćenja grada

 Više stotina građana Trebinja učestvovaće u velikoj akciji čišćenja grada koja je zakazana za nedjelju, 22. april, na Međunarodni dan planete Zemlje, i prva je tolikih razmjera ikada organizovana na području ove lokalne zajednice, potvrdio je Srni direktor preduzeća “Komunalno” Nedjeljko Lambeta.
Lambeta je rekao da je danas, na inicijativu gradonačelnika Luke Petrovića i Gradske uprave, u Trebinju održan sastanak predstavnika “Komunalnog” i svih javnih ustanova, mjesnih zajednica i nevladinih organizacija, na kojem su dogovoreni detalji akcije čišćenja grada.

“U petak, 20. aprila, ćemo dogovoriti lokacije, a biće ih petnaestak”, naveo je Lambeta.

On je pozvao sve građane koji su u mogućnosti da se uključe u akciju da bi Trebinje bilo spremno za sve veći broj turista koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

U akciji će, osim preduzeća “Komunalno”, kao nosioca aktivnosti, učestvovati i Agrarni fond, “Hidroelektrane na Trebišnjici”, “Elektro-Hercegovina”, “Vodovod”, sve tri osnovne škole, mjesne zajednice, Javna ustanova “Ekologija i bezbjednost”, Gimnazija “Jovan Dučić”, Vrtić “Naša radost”, kao i brojne nevladine organizacije, izviđači, planinari, speleolozi.