Prihod od prodaje umjetničkih slika Udruženju “Bebe”


 U Muzeju Hercegovine u Trebinju održana je aukcija umjetničkih slika nastalih u okviru međunarodne kolonije “Kolo 2018”, a prihod od prodaje namijenjen je Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, za kupovinu vozila.

Nina Lojović-Milinić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”, istakla je da joj je drago što su se u ovu humanu akciju uključili brojni umjetnici i što će moći da pomognu upravo Udruženju “Bebe”.

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe” Snežana Misita zahvalila je umjetnicima i istakla da će im kupovina vozila biti od velike koristi.

“Mi putujemo širom istočne Hercegovine jer naše Udruženje okuplja članove iz šest lokalnih zajednica. Mnogo će nam olakšati i putovanja na klinike u Banjaluku, Sarajevo, Beograd”, rekla je Misita nakon sinoćne aukcije.

Ona je navela da je od osnivanja ovog udruženja, rođeno 87 beba i da se nada da će u naredne dvije godine taj broj dostići 100.

“To su skoro tri razreda u jednoj školi i to je najveća moguća nagrada”, kaže Misita.

Predstavnici ovog udruženja uručili su i zahvalnice Muzeju Hercegovine, osnivaču kolonije Draženu Miliću i Udruženju likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović” jer su prepoznali važnost rada Udruženja “Bebe” i prihod od prodatih slika namijenili njima.

Rejting.info