Predsjednica Srpske reagovala na apel majke iz Trebinja: Beba transportovana u drugu bolnicu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je uvijek spremna pomoći i učinila je to i u slučaju djevojčice Milice Ilić iz Trebinja.

Administracija predsjednice Cvijanović je stupila u kontakt sa majkom i pomogla da dijete iz Foče dođe u Sarajevo.

Takođe, predsjednica Cvijanović i njen tim spremni su pomoći i oko helikopterskog prevoza ali to je medicinski let treba da ima odobrenje ljekara i cijeli ljekarski tim.

Predsjednica Cvijanović će biti na raspolaganju i pomoći na bilo koji način, pa i helikopterski prevoz ukoliko medicinski tim kaže i pripremi sve da se dijete preveze gdje treba.

Da bi se odobrio medicinski let treba ispoštovati procedure i odobrenje ljekara.

Ako ljekari odobre da dijete treba helikopterom prevesti do destinacije na kojoj po njihovoj preporuci može biti pruužena medicinska pomoć, predsjednica Cvijanović i Helikopterski servis Republike Srpske će to učiniti kao što su i do sada pomogli svim građanima kojima je pomoć na ovakav način bila potrebna.

Podsjetimo, Alisa Ilić obratila se putem društvenih mreža i u očaju zamolila predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović da joj pomogne oko transporta bebe, na šta je Kabinet Željke Cvijanović odmah i reagovao.