POTPUNI HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE Poslanici ustali sa mjesta i krenuli ka Vučiću, utrčalo obezbjeđenje (VIDEO)

Potpuni haos u Skupštini Srbije uslijedio je u popodnevnom dijelu rasprave, kada su poslanici opozicije, prije svega Dveri i Zavetnika, krenuli ka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Incident u Skupštini Srbije
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Najprije su uzvikivali “izdaja, izdaja”, “Kosovo je srce Srbije”, a potom i otišli do mjesta na kome je sedio.

U isto vrijeme ustali su i poslanici SNS, koji su takođe krenuli ka stolu predsjedavajućeg. U ovoj gunguli, koja je trajala oko 15 minuta, u salu je ušlo i skupštinsko obezbjeđenje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za to vrijeme sjedio, pozvao je poslanike SNS da budu mirni i dozvole opoziciji da “pokaže svoje lice”. Kazao je i da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu nanijeli ogromnu štetu Srbiji.

– Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas – poručio je onima koji su skandirali “predaja” i “ostavka”.

Do ove, atmosfere na ivici incidenta, došlo je nakon što je lider Dveri Boško Obradović pozvao Skupštinu da odbaci francusko-njemački prijedlog za Kosovo, i nakon njegovih optužbi na račun vlast koje, kako je rekao, hoće da počine izdaju.

– Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima – poručio je Vučić.

Kako je dodao, “ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah bi da tuku”. Kaže i da su građani mogli da vide huligansko ponašanje, piše Blic.

– Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino to zanima. Mi smo pokazali da smo spremni da saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju – naveo je Vučić.

Blic