Policajci iz Hercegovine darovali 62 doze krvi

Pripadnici Policijske uprave Trebinje danas su darovali ukupno 62 doze krvi u akciji organizovanoj povodom 4. aprila-Dana policije Republike Srpske.
U Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje danas su 52 pripadnika ove uprave Trebinje darovala krv, od ukupno 61 prijavljenog radnika, potvrdio je Srni transfuziolog Rade Komnenović.

Krv su iz Trebinja darivali pripadnici Policijske stanice, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, Jedinice za podršku, te Policijske stanice Bileća i policijske stanice LJubinje.

Komnenović kaže da je ovo 18 akcija i da je ukupno od početka godine prikupljeno oko 650 doza krvi, napominjući da je sljedeća akcija 12. aprila, kada će dragocjenu tečnost darovati radnici “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/-brana Gorica.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom građana, kojih je svake godine sve više”, rekao je Komnenović.

U Službi za transfuzijsku medicinu u Nevesinju danas je prukupljeno je 10 doza krvi koje su darovali službenici policijskih stanica Gacka i Nevesinja.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je ranije danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske tradicionalno, povodom obilježavanja 4. aprila-Dana policije Srpske, organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi u okviru koje je planirano da dragocjenu tečnost daruje oko 690 pripadnika MUP-a na cijeloj teritoriji Srpske.

Ćulum je dodao da će akcija trajati danas i sutra.Srna