Policajac heroj iz Nikšića odlučio gdje će da radi

Bivši policajac Miloje Šćepanović iz Nikšića koji je napustio službu posle tri decenije, jer, kako je rekao, nije mogao da „udara na braću, prijatelje i komšije“ prihvatio je ponudu za posao u Herceg Novom.

Crkva će Miloju Šćepanoviću obezbijediti smještaj, čulo se na večerašnjem molebanu i protestnoj šetnji u kojoj je učestvovao veliki broj građana.
Podsjetimo — gradonačelnici Trebinja i Herceg Novog poručili su ranije danas da Šćepanović može da bira radno mjesto  kod njih.

Duga kolona se kretala od crkve Svetog Spasa na Toploj do crkve Svetog arhangela Mihaila u Starom gradu, gde je Novljane pozdravio predsednik Herceg Novog Stevan Katić i istakao da mu je drago što su se ljudi okupili u ovolikom broju (prema procenama znalaca oko tri hiljade ljudi) „da još jednom kažemo državnoj vlasti da smo
protiv ovako usvojenog Zakona o veroispovesti, koji građani Herceg Novog niti prihvataju niti će prihvatiti“, poručio je Katić, a prenose „Novosti“.

„Sabirali smo se pola godine unazad stalno govoreći da ovaj zakon deli braću i sestre, ne samo u Herceg Novom, nego u celoj Crnoj Gori, ali vlastodršci sa državnog nivoa opet su se usudili da udare na Boga, na ono što je najsvetije. Ono što je pred nama je da se i dalje borimo“, rekao je Katić, podsećajući da je svime što je činio Herceg Novi opravdao činjenicu da je jedini grad koji je dobio orden Svetog Save.
Molebanu u crkvi Svetog Spasa prisustvovao je, na poziv predsednika Katića, i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

RS-LATSPUTNIKNEWS.COM