Podrška Udruženju“Rastimo zajedno“ iz Gacka – Vrijednost projekta 10.000 KM

U Domu Evrope u Sarajevu, Predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Rastimo zajedno“ Gacko, Gordana Кekić je potpisala Ugovor sa predstavnicima Diplomatskog zimskog bazara. Ovom prilikom održana je i simbolična ceremonija primopredaje čekova.

Ovim je ozvaničen početak projekta „Jer podrška je bitna“. Vrijednost projekta je 10.000 КM, a vrijeme potrebno za realizaciju projektnih aktivnosti je 5 mjeseci.

Projektom „Jer podrška je bitna“ planiramo pružiti stručnu pomoć i podršku za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju koja imaju narušeno psihofizičko zdravlje kroz radno-okupacionu terapiju, kao i obezbijediti podršku njihovim porodicama, kroz savjetodavni individualni rad defektologa.

Udruženje „Rastimo zajedno“ i ove godine je nastavilo uspješnu saradnju sa Diplomatskim zimskim bazarom koji od 2017. godine pruža pomoć i podršku djeci i omladini sa smetnjama u razvoju sa teritorije opštine Gacko.

Gordana Кekić i ove godine upućuje posebnu zahvalnost gospodinu Piet Bakkeru (Holandija) koji je član Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.