Počelo finale Malih olimpijski igara u košarci za srednjoškolce Republike Srpske

DAVIDOVIĆ: OMASOVITI SPORT NA DOBROBIT OMLADINETREBINJE, 21. APRILA /SRNA/ – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je u Trebinju otvorila finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske za 2017/2018. godinu u košarci za srednje škole.


Davidovićeva je istakla da su Vlada Republike Srpske i nadležno ministarstvo prepoznali značaj ove sportske manifestacije za omladinu, te da u potpunosti finasiraju male olimpijske igre sa oko 300.000 KM godišnje.

Ona je napomenula da u malim olimpijskim igrama učestvuju sve osnovne i srednje škole iz Republike Srpske sa oko 90.000 učenika u šest sportskih disciplina za muškarce i za djevojke i to u košarci, odbojci, rukometu, malom fudbalu, gimnastici i atletici.

“Ova omladina je primjer svojim vršnjacima kako na najbolji način predstaviti i sebe, ali i školu, mjesto odakle dolaze i Republiku Srpsku”, rekla je Davidovićeva i izrazila nadu da će sve više mladih da se uključuje u sportske aktivnosti.

Ona je istakla da Ministarstvo male olimpijske igre smatra svojim najvažnijim poslom, jer žele da ga omasove na dobrobit djece, a nastoje da uvedu i sedmi sport – džudo.

“Prije dvije godine uspjeli smo da male olimpijske igre izađu na međunarodnu scenu. Naš školski sport je član Međunarodne federacije školskog sporta, a prije godinu dana imali smo čast da se naši košarkaši iz LJubinja, pobjednici malih olimpijskih igara, takmiče u Beogradu, gdje su postigli zavidan uspjeh”, rekla je Davidovićeva.

Ona je napomenula da će se, u okviru Međunarodnog školskog takmičenja, ove godine u julu takmičiti pobjednici prošlogodišnjih igara, košarkaši iz Ekonomske škole u Banjaluci i djevojke iz Gimnazije Novi Grad.

Mlade sportiste u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u ime Grada domaćina pozdravio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević. Srna